понедельник, 3 февраля 2014 г.

Звернення Верховного комісару ООН з прав людини до Президента України

Звернення Верховного комісару ООН з прав людини до Президента України

Звернення Верховного комісару ООН з прав людини до Президента України31 січня 2014 року - Ми вітаємо початок діалогу між президентом і опозицією та закликаємо забезпечити, щоби цей діалог був стійким, всеохоплюючим та базувався на повній повазі міжнародних договорів з прав людини, ратифікованих Україною та політичних зобов`язань, прийнятих країною в рамках Універсального періодичного огляду Ради ООН з прав людини, який відбувся в березні минулого року.
Ми також вітаємо скасування українським парламентом на початку цього тижня законів, прийнятих 16 січня, які надмірно обмежують здійснення прав на свободу зборів, об`єднань та слова, а також роботи неурядових організацій. Ми закликаємо Президента України підписати новий закон, що скасовує пакет законів від 16 січня.
Однак ми приголомшені повідомленнями про смерті людей останніми днями в Києві, які мають бути негайно, ретельно та незалежно розслідувані. Ми також закликаємо провести розслідування щодо повідомлень про викрадення та тортурах .
Ми повторюємо наш заклик до уряду і протестувальників проявляти стриманість й створити умови для діалогу і примирення. Міжнародні норми в галузі прав людини і дотримання Україною цих стандартів і своїх зобов`язань, що стосуються прав людини повинні бути в центрі будь-яких майбутніх рішень і процесів примирення.


Для отримання додаткової інформації телефонуйте Руперту Колвиллю за номером +41 22 917 9767, або електронною поштою: rcolville@ohchr.org.

Комментариев нет:

Отправить комментарий